Medipol Üniversitesi Ağız Ve Diş Sağlığı

Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı

Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi, 2013 yılında kurulmuştur. Fakülte, ağız ve diş sağlığı alanında eğitim, araştırma ve hizmet veren bir kurumdur. Fakültede, ağız ve diş sağlığı alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır.

Eğitim

Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi, ağız ve diş sağlığı alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Lisans programı, 5 yıllık bir eğitim sürecinden oluşmaktadır. Yüksek lisans programı, 2 yıllık bir eğitim sürecinden oluşmaktadır. Doktora programı ise, 4 yıllık bir eğitim sürecinden oluşmaktadır.

Araştırma

Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi, ağız ve diş sağlığı alanında birçok araştırma projesi yürütmektedir. Fakültede, ağız ve diş sağlığı alanında birçok bilimsel makale yayınlanmıştır.

Hizmet

Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi, ağız ve diş sağlığı alanında birçok hizmet vermektedir. Fakültede, ağız ve diş sağlığı alanında birçok klinik bulunmaktadır. Bu kliniklerde, ağız ve diş sağlığı alanında birçok tedavi hizmeti verilmektedir.

Faydalı Siteler

  • Medipol Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi: https://www.medipol.edu.tr/tr/fakulteler/agiz-ve-dis-sagligi-fakultesi
  • Türk Dişhekimleri Birliği: https://www.tdd.org.tr/
  • Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanlığı: https://www.saglik.gov.tr/TR,11099/agiz-ve-dis-sagligi-daire-baskanligi.html

İlgili Dosyalar

  • Ağız ve Diş Sağlığı Rehberi: https://www.saglik.gov.tr/TR,11101/agiz-ve-dis-sagligi-rehberi.html
  • Diş Çürüğü Önleme Rehberi: https://www.saglik.gov.tr/TR,11102/dis-curugu-onleme-rehberi.html
  • Diş Eti Hastalıkları Önleme Rehberi: https://www.saglik.gov.tr/TR,11103/dis-eti-hastaliklari-onleme-rehberi.html

Yayımlandı

kategorisi