Tara Coşkuntuncel

Tara Coşkuntuncel, 1962 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. 1985 yılında Devlet Tiyatroları’na girmiştir. 1990 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’na geçmiştir. 2000 yılında Devlet Tiyatroları’na geri dönmüştür. 2010 yılında emekli olmuştur.

Tara Coşkuntuncel, tiyatro oyunlarında, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde rol almıştır. En bilinen tiyatro oyunları arasında “Hamlet”, “Othello”, “Kral Lear”, “Macbeth” ve “Romeo ve Juliet” yer almaktadır. En bilinen televizyon dizileri arasında “Kurtlar Vadisi”, “Yaprak Dökümü”, “Aşk-ı Memnu” ve “Muhteşem Yüzyıl” yer almaktadır. En bilinen sinema filmleri arasında “Güneşin Oğlu”, “Aşkın Gözyaşları”, “Hababam Sınıfı” ve “Recep İvedik” yer almaktadır.

Tara Coşkuntuncel, oyunculuğuyla birçok ödül kazanmıştır. Bunlar arasında “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü ve “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” yer almaktadır.

Tara Coşkuntuncel, Türk tiyatro, televizyon ve sinema tarihinin en önemli isimlerinden biridir. Oyunculuğuyla birçok izleyiciyi etkilemiştir.

Tara Coşkuntuncel ile ilgili faydalı siteler:

Tara Coşkuntuncel ile ilgili ilgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi