Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane: Türkiye’nin Önde Gelen Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane, Türkiye’nin en prestijli tıp fakültelerinden biridir. 1827 yılında kurulan fakülte, 1903 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne dönüştürülmüştür. 2012 yılında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte fakülte, Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane adını almıştır.

Fakülte, tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik ve sağlık yönetimi gibi alanlarda eğitim vermektedir. Ayrıca, fakültede çok sayıda araştırma merkezi ve laboratuvar bulunmaktadır. Fakültenin eğitim kadrosu, alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane, Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Fakülte, her yıl çok sayıda öğrenciye eğitim vermektedir. Fakülteden mezun olan öğrenciler, Türkiye’nin en iyi hastanelerinde ve sağlık kuruluşlarında çalışmaktadırlar.

Fakültenin Tarihçesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane, 1827 yılında kurulan Tıbbiye-i Şahane’nin devamı niteliğindedir. Tıbbiye-i Şahane, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk tıp fakültesidir. Fakülte, 1903 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne dönüştürülmüştür. Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra da faaliyetlerine devam etmiştir. 2012 yılında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte fakülte, Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane adını almıştır.

Fakültenin Eğitim Programları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane, tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik ve sağlık yönetimi gibi alanlarda eğitim vermektedir. Fakültenin eğitim programları, Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanmıştır.

Fakültenin Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane, çok sayıda araştırma merkezi ve laboratuvara sahiptir. Bu merkezler ve laboratuvarlar, fakültenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine destek sağlamaktadır.

Fakültenin Eğitim Kadrosu

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane’nin eğitim kadrosu, alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Fakültenin akademisyenleri, öğrencilere en iyi eğitimi vermek için çalışmaktadırlar.

Fakültenin Mezunları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane’den mezun olan öğrenciler, Türkiye’nin en iyi hastanelerinde ve sağlık kuruluşlarında çalışmaktadırlar. Fakültenin mezunları, sağlık sektöründe önemli başarılara imza atmaktadırlar.

Fakülteye Nasıl Başvurulur?

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane’ye başvurmak için, YKS sınavına girmeniz gerekmektedir. YKS sınavında başarılı olan adaylar, fakültenin giriş sınavına katılabilirler. Giriş sınavında başarılı olan adaylar, fakülteye kayıt yaptırabilirler.

Fakülteye İletişim Bilgileri

Sağlık Bilimleri Fakültesi Gülhane’nin iletişim bilgileri şu şekildedir:

  • Adres: Gülhane Mahallesi, Gülhane Caddesi, No: 1, Ankara
  • Telefon: (0312) 419 10 00
  • Faks: (0312) 419 10 01
  • E-posta: [email protected]

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi