Atatürk Üniversitesi Iş Sağlığı Ve Güvenliği Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı, iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Program, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki temel kavramları, ilkeleri ve uygulamaları kapsar. Ayrıca, öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği alanında araştırma yapma becerileri kazandırılır.

Programın Amacı

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’nın amacı, iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmış, araştırma yapabilen ve iş sağlığı ve güvenliği sorunlarına çözüm üretebilen bireyler yetiştirmektir.

Programın Süresi

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı, dört yarıyıl süren bir programdır. Programın ilk iki yarıyılı ders alma dönemidir. Üçüncü ve dördüncü yarıyıl ise tez hazırlama dönemidir.

Programın Ders İçeriği

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’nın ders içeriği, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki temel kavramları, ilkeleri ve uygulamaları kapsar. Ayrıca, öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği alanında araştırma yapma becerileri kazandırılır.

Programın Başvuru Koşulları

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’na başvurmak için, lisans derecesine sahip olmak ve ALES sınavından en az 55 puan almak gerekir. Ayrıca, başvuranların iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışma deneyimi olması tercih edilir.

Programın Mezunlarının Çalışma Alanları

Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olanlar, iş sağlığı ve güvenliği alanında çeşitli kuruluşlarda çalışabilirler. Mezunlar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı, iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği, işyeri hemşireliği gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, mezunlar akademik kariyer yapabilirler.

Faydalı Siteler

  • Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı: https://www.atauni.edu.tr/is-sagligi-ve-guvenligi-yuksek-lisans-programi/
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü: https://www.csgb.gov.tr/
  • Uluslararası Çalışma Örgütü: https://www.ilo.org/global/topics/safety-and-health-at-work/lang–en/index.htm

İlgili Dosyalar

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6331.pdf
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.28762.pdf

Yayımlandı

kategorisi