Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Taban Puanları

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Taban Puanları

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu, 2023 yılında ilk kez öğrenci kabul edecek. Yüksekokul, Sağlık Hizmetleri, Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yaşlı Bakımı ve Huzurevi Yöneticiliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Diş Hekimliği Teknikerliği, Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Odyoloji, Konuşma Terapisi ve Dil ve Konuşma Terapisi olmak üzere 18 farklı programda eğitim verecek.

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu taban puanları, 2023 yılında ilk kez açıklanacak. Yüksekokul, taban puanlarını belirlerken, adayların YKS puanlarını, lise başarı puanlarını ve mülakat puanlarını dikkate alacak.

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Taban Puanları Nasıl Hesaplanır?

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu taban puanları, adayların YKS puanlarının, lise başarı puanlarının ve mülakat puanlarının belirli oranlarda ağırlıklandırılmasıyla hesaplanır. YKS puanlarının ağırlığı %50, lise başarı puanlarının ağırlığı %30 ve mülakat puanlarının ağırlığı %20’dir.

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak?

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu taban puanları, 2023 yılında ilk kez açıklanacak. Yüksekokul, taban puanlarını, YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra belirleyecek ve adaylara duyuracak.

Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Taban Puanları İçin Faydalı Siteler

  • Esenyurt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu: https://www.esenyurt.edu.tr/tr/saglik-meslek-yuksekokulu
  • YKS Taban Puanları: https://www.yok.gov.tr/sayfalar/tabandpuanlar.aspx
  • Lise Başarı Puanları: https://www.meb.gov.tr/lise-basari-puanlari
  • Mülakat Puanları: https://www.esenyurt.edu.tr/tr/saglik-meslek-yuksekokulu/mul

Yayımlandı

kategorisi