Sağlık Bakanlığı Il Teşkilat Şeması

Sağlık Bakanlığı İl Teşkilat Şeması

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesinden sorumlu olan bakanlıktır. Bakanlık, merkez teşkilatı ve il teşkilatları olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. İl teşkilatları, bakanlığın merkez teşkilatına bağlı olarak faaliyet gösteren ve il sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan birimlerdir.

Sağlık Bakanlığı il teşkilatları, il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlükleri ve sağlık ocakları olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. İl sağlık müdürlüğü, il sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan en üst düzeydeki birimdir. İlçe sağlık müdürlükleri, il sağlık müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren ve ilçe sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan birimlerdir. Sağlık ocakları ise, ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren ve mahalle veya köylerde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan birimlerdir.

Sağlık Bakanlığı İl Teşkilatının Görevleri

Sağlık Bakanlığı il teşkilatlarının görevleri şunlardır:

  • İl sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin planlanması, düzenlenmesi ve yürütülmesi
  • İl sınırları içerisinde sağlık tesislerinin kurulması, işletilmesi ve denetlenmesi
  • İl sınırları içerisinde sağlık personeli ihtiyacının belirlenmesi ve karşılanması
  • İl sınırları içerisinde sağlık eğitimi ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi
  • İl sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin finansmanının sağlanması
  • İl sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin izlenmesi ve değerlendirilmesi
  • İl sınırları içerisinde sağlık hizmetlerine ilişkin şikayetlerin alınması ve değerlendirilmesi

Sağlık Bakanlığı İl Teşkilatının Yapısı

Sağlık Bakanlığı il teşkilatları, il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlükleri ve sağlık ocakları olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır.

  • İl Sağlık Müdürlüğü: İl sağlık müdürlüğü, il sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan en üst düzeydeki birimdir. İl sağlık müdürlüğü, il sağlık müdürü tarafından yönetilir. İl sağlık müdürü, il valisi tarafından atanır.
  • İlçe Sağlık Müdürlükleri: İlçe sağlık müdürlükleri, il sağlık müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren ve ilçe sınırları içerisinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan birimlerdir. İlçe sağlık müdürlükleri, ilçe sağlık müdürü tarafından yönetilir. İlçe sağlık müdürü, il sağlık müdürü tarafından atanır.
  • Sağlık Ocakları: Sağlık ocakları, ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren ve mahalle veya köylerde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan birimlerdir. Sağlık ocakları, sağlık ocağı müdürü tarafından yönetilir. Sağlık ocağı müdürü, ilçe sağlık müdürü tarafından atanır.

Sağlık Bakanlığı İl Teşkilatına İlişkin Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi