Ağız Ve Diş Sağlığı Alım

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Ağız ve dişlerimiz, beslenmemiz, konuşmamız ve gülümsememiz için önemlidir. Ayrıca, ağız ve diş sağlığı, kalp hastalığı, diyabet ve felç gibi kronik hastalıkların riskini de etkileyebilir.

Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Neler Yapılabilir?

  • Dişlerinizi günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere, iki dakika boyunca fırçalayın. Diş fırçanızı üç ayda bir veya kılları aşındığında değiştirin.
  • Diş ipi kullanın. Diş ipi, dişlerinizin arasına sıkışan yiyecek artıklarını ve plakları temizlemeye yardımcı olur. Diş ipi kullanımı, diş çürüğü ve diş eti hastalığı riskini azaltır.
  • Şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçının. Şeker, diş çürüğüne neden olan bakterilerin büyümesini teşvik eder. Şekerli yiyecek ve içecekler tükettikten sonra dişlerinizi fırçalayın veya ağzınızı suyla çalkalayın.
  • Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara ve alkol, ağız ve diş sağlığına zarar verebilir. Sigara, diş etlerinin çekilmesine ve ağız kanseri riskini artırabilir. Alkol ise, diş çürüğüne ve diş eti hastalığına neden olabilir.
  • Düzenli olarak diş hekimine gidin. Diş hekiminiz, dişlerinizi ve diş etlerinizi kontrol edecek ve gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Düzenli diş hekimi kontrolleri, ağız ve diş sağlığınızı korumak için önemlidir.

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Faydalı Siteler

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi