Dicle Üniversitesi Tarla Bitkileri

Dicle Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü

Dicle Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü, 1973 yılında kurulmuştur. Bölüm, tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı ve korunması konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Bölümde, tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarla bitkileri ıslahı, tarla bitkileri koruma ve tarla bitkileri ekonomisi olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır.

Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği

Tarla bitkileri yetiştiriciliği anabilim dalında, tarla bitkilerinin yetiştirilmesi teknikleri, tarla bitkilerinin beslenmesi, tarla bitkilerinin sulaması ve tarla bitkilerinin hasadı konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.

Tarla Bitkileri Islahı

Tarla bitkileri ıslahı anabilim dalında, tarla bitkilerinin ıslah yöntemleri, tarla bitkilerinin genetiği ve tarla bitkilerinin biyoteknolojisi konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.

Tarla Bitkileri Koruma

Tarla bitkileri koruma anabilim dalında, tarla bitkilerine zarar veren hastalıklar, zararlılar ve yabancı otlar ile mücadele yöntemleri konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.

Tarla Bitkileri Ekonomisi

Tarla bitkileri ekonomisi anabilim dalında, tarla bitkilerinin üretim maliyetleri, tarla bitkilerinin pazarlanması ve tarla bitkilerinin politikaları konularında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.

Bölümün Öğretim Üyeleri

Bölümde, 15 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Öğretim üyelerinin uzmanlık alanları arasında tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarla bitkileri ıslahı, tarla bitkileri koruma ve tarla bitkileri ekonomisi yer almaktadır.

Bölümün Araştırma Faaliyetleri

Bölümde, tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı ve korunması konularında çok sayıda araştırma projesi yürütülmektedir. Bu projelerin sonuçları, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmaktadır.

Bölümün Eğitim Faaliyetleri

Bölümde, tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarla bitkileri ıslahı, tarla bitkileri koruma ve tarla bitkileri ekonomisi olmak üzere dört anabilim dalında lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir. Lisans programının süresi 4 yıl, lisansüstü programının süresi ise 2 yıldır.

Bölümün Mezunları

Bölümün mezunları, tarım sektöründe çeşitli alanlarda çalışmaktadırlar. Mezunlar, tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarla bitkileri ıslahı, tarla bitkileri koruma ve tarla bitkileri ekonomisi alanlarında uzmanlaşmışlardır.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi