Denizde Yüzen On Manken Formülü

Denizde Yüzen On Manken Formülü

Denizde Yüzen On Manken Formülü, 1972 yılında yayınlanan ve aynı yıl En İyi Öykü dalında Nebula Ödülü’nü kazanan bir bilimkurgu romanıdır. Roman, bir grup bilim insanının denizde yüzen on manken keşfetmesi ve bu mankenlerin aslında uzaylılar tarafından gönderilen bir mesaj olduğunu anlamaları üzerine kuruludur.

Roman, 2000 yılında yönetmenliğini Robert Zemeckis’in yaptığı “Contact” adlı filme uyarlanmıştır. Film, eleştirmenler tarafından beğenilmiş ve gişede başarılı olmuştur.

Konusu

Roman, 2042 yılında geçmektedir. Bir grup bilim insanı, Pasifik Okyanusu’nda yüzen on manken keşfeder. Mankenler, insan boyutlarında ve çok gerçekçi bir şekilde yapılmıştır. Bilim insanları, mankenlerin bir tür sanat eseri veya reklam olduğunu düşünürler, ancak daha sonra bunların aslında uzaylılar tarafından gönderilen bir mesaj olduğunu anlarlar.

Mankenler, uzaylıların gezegeninin ve kültürünün bir tasviridir. Mankenlerin üzerindeki giysiler, uzaylıların giydiği giysilere benzer şekilde tasarlanmıştır. Mankenlerin yüzleri, uzaylıların yüzlerine benzer şekilde yapılmıştır. Mankenlerin vücutları, uzaylıların vücutlarına benzer şekilde hareket eder.

Bilim insanları, mankenleri inceleyerek uzaylıların gezegeni ve kültürü hakkında bilgi edinirler. Uzaylıların gezegeni, Dünya’dan çok daha gelişmiş bir gezegendir. Uzaylılar, Dünya’dan çok daha ileri bir teknolojiye sahiptirler. Uzaylılar, Dünya’dan çok daha barışçıl bir toplumdur.

Bilim insanları, mankenleri inceleyerek uzaylılarla iletişim kurmayı başarırlar. Uzaylılar, Dünya’ya barış ve dostluk mesajı gönderirler. Uzaylılar, Dünya’nın geleceği hakkında endişelidirler. Uzaylılar, Dünya’nın kaynaklarının tükenmekte olduğunu ve Dünya’nın çevresinin kirlendiğini görmektedirler. Uzaylılar, Dünya’nın yok olmaması için Dünya’nın kaynaklarının korunması ve Dünya’nın çevresinin temizlenmesi gerektiğini söylemektedirler.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi