Malatya Da Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir

Malatya’da Yetişen Tarım Ürünleri

Malatya, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Şehir, tarım açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Malatya’da yetişen tarım ürünleri arasında kayısı, elma, armut, şeftali, erik, üzüm, ceviz, badem, fıstık, nohut, mercimek, buğday, arpa, çavdar ve yulaf yer almaktadır.

Kayısı

Malatya’nın en önemli tarım ürünlerinden biri olan kayısı, şehrin sembolü haline gelmiştir. Malatya’da yetişen kayısının kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen kayısının %90’ı ihraç edilmektedir.

Elma

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise elmadır. Malatya’da yetişen elmaların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen elmaların %80’i ihraç edilmektedir.

Armut

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise armuttur. Malatya’da yetişen armutların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen armutların %70’i ihraç edilmektedir.

Şeftali

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise şeftalidir. Malatya’da yetişen şeftalilerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen şeftalilerin %60’ı ihraç edilmektedir.

Erik

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise eriktir. Malatya’da yetişen eriklerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen eriklerin %50’si ihraç edilmektedir.

Üzüm

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise üzümdür. Malatya’da yetişen üzümlerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen üzümlerin %40’ı ihraç edilmektedir.

Ceviz

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise cevizdir. Malatya’da yetişen cevizlerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen cevizlerin %30’u ihraç edilmektedir.

Badem

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise bademdir. Malatya’da yetişen bademlerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen bademlerin %20’si ihraç edilmektedir.

Fıstık

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise fıstıktır. Malatya’da yetişen fıstıkların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen fıstıkların %10’u ihraç edilmektedir.

Nohut

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise nohuttur. Malatya’da yetişen nohutların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen nohutların %5’i ihraç edilmektedir.

Mercimek

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise mercimektir. Malatya’da yetişen mercimeklerin kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen mercimeklerin %4’ü ihraç edilmektedir.

Buğday

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise buğdaydır. Malatya’da yetişen buğdayların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen buğdayların %3’ü ihraç edilmektedir.

Arpa

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise arpadır. Malatya’da yetişen arpaların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen arpaların %2’si ihraç edilmektedir.

Çavdar

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise çavdardır. Malatya’da yetişen çavdarların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen çavdarların %1’i ihraç edilmektedir.

Yulaf

Malatya’da yetişen bir diğer önemli tarım ürünü ise yulaftır. Malatya’da yetişen yulafların kalitesi ve lezzeti ile ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Malatya’da yetişen yulafların %0,5’i ihraç edilmektedir.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi