Anonymous Ve Kripto Para

Anonymous ve Kripto Para

Anonymous, 2003 yılında 4chan’da ortaya çıkan ve internette sansür ve gözetimi protesto eden bir grup aktivisttir. Grup, genellikle Guy Fawkes maskesi takarak ve “Biz Anonymous’uz” sloganını kullanarak tanınır. Anonymous, hükümetlere, şirketlere ve diğer kuruluşlara karşı siber saldırılar düzenleyerek ve bilgi sızdırarak protestolar düzenlemiştir.

Kripto para, dijital veya sanal bir para birimidir. Kripto paralar, merkezi bir otorite tarafından kontrol edilmez ve işlemler, kriptografi kullanılarak güvence altına alınır. Kripto paralar, genellikle Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi isimlerle bilinir.

Anonymous ve kripto para arasındaki ilişki, kripto paraların sansür ve gözetime karşı kullanılabilmesi nedeniyle ortaya çıkmıştır. Kripto paralar, merkezi bir otorite tarafından kontrol edilmediği için, hükümetler veya şirketler tarafından sansürlenemez veya dondurulamaz. Bu nedenle, Anonymous gibi aktivist gruplar, kripto paraları kullanarak protestolarını düzenleyebilir ve bilgi sızdırabilirler.

Anonymous, kripto paraları kullanarak birçok protesto düzenlemiştir. Örneğin, 2010 yılında Anonymous, PayPal’ın WikiLeaks’e yaptığı bağışları engellemesini protesto etmek için PayPal’a siber saldırı düzenlemiştir. 2012 yılında ise Anonymous, Suriye hükümetinin internet sansürünü protesto etmek için Suriye hükümetinin web sitelerine siber saldırı düzenlemiştir.

Anonymous’un kripto paraları kullanması, kripto paraların sansür ve gözetime karşı kullanılabileceğini göstermiştir. Bu nedenle, kripto paralar, aktivist gruplar ve diğer sansür ve gözetime karşı mücadele eden kişiler tarafından giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi