Fetö Tsk Kripto Yapılanma

FETÖ TSK Kripto Yapılanma

FETÖ, 1970’li yıllarda Fethullah Gülen tarafından kurulan ve 2016 yılında başarısız bir darbe girişiminde bulunan bir terör örgütüdür. Örgüt, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına sızmak için çeşitli yöntemler kullanmıştır. Bunlardan biri de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde kripto yapılanma oluşturmaktır.

FETÖ’nün TSK içindeki kripto yapılanması, örgütün 1990’lı yıllarda başlattığı bir çalışmanın sonucudur. Örgüt, bu dönemde TSK’ya mensup subay ve astsubayları hedef alarak onları örgüt üyesi yapmaya çalışmıştır. Örgüt, bu amaçla çeşitli yöntemler kullanmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Örgüt üyesi subay ve astsubaylar, örgütün faaliyetlerine katılmaları için teşvik edilmiştir.
  • Örgüt üyesi subay ve astsubaylara, örgütün hedeflerine ulaşmaları için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılmıştır.
  • Örgüt üyesi subay ve astsubaylar, örgütün faaliyetlerini gizli tutmaları için uyarılmıştır.

FETÖ’nün TSK içindeki kripto yapılanması, örgütün 2016 yılında gerçekleştirdiği darbe girişimine kadar devam etmiştir. Darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte, örgütün TSK içindeki kripto yapılanması da çökertilmiştir.

FETÖ’nün TSK içindeki kripto yapılanması, örgütün Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına sızmak için kullandığı en önemli araçlardan biriydi. Örgüt, bu yapılanma sayesinde TSK’nın karar alma süreçlerine etki etmeye çalışmış ve örgütün hedeflerine ulaşmasını sağlamaya çalışmıştır.

FETÖ’nün TSK içindeki kripto yapılanması, örgütün Türkiye’nin güvenliğine yönelik en büyük tehditlerden biriydi. Örgüt, bu yapılanma sayesinde TSK’nın içine sızmış ve örgütün hedeflerine ulaşmasını sağlamaya çalışmıştır. Darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte, örgütün TSK içindeki kripto yapılanması da çökertilmiştir. Ancak, örgütün TSK içindeki varlığının tamamen ortadan kaldırılması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi