Niğde Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Fakültesi

Niğde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Niğde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin bir fakültesidir. Fakülte, 2010 yılında kurulmuştur. Fakültenin amacı, tarım bilimleri ve teknolojileri alanında eğitim ve araştırma yapmak, tarım sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ve tarımsal üretimi artırmaktır.

Fakülte, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni ve Süt Teknolojisi olmak üzere 10 bölümden oluşmaktadır. Fakültede, 40’tan fazla öğretim üyesi görev yapmaktadır.

Fakülte, tarım bilimleri ve teknolojileri alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Lisans programları 4 yıl, yüksek lisans programları 2 yıl ve doktora programları 4 yıldır. Fakültede, yaklaşık 1.500 öğrenci eğitim görmektedir.

Fakülte, tarım sektörüyle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Fakülte, tarım sektörünün ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Fakülte, ayrıca, tarım sektörüne yönelik danışmanlık ve eğitim hizmetleri de vermektedir.

Fakülte, tarım bilimleri ve teknolojileri alanında önemli bir yere sahiptir. Fakülte, tarım sektörüne nitelikli eleman yetiştirmekte ve tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi