Polatlı Tarım Işletmesi Ilkokulu

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu: Tarımın Öncüsü Bir Eğitim Kurumu

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan bir ilkokuldur. 1954 yılında kurulan okul, tarım alanında eğitim veren öncü bir eğitim kurumudur. Okul, öğrencilerine tarımın önemini ve tarımsal üretim tekniklerini öğretmektedir.

Okulun Tarihçesi

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu, 1954 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından kurulmuştur. Okulun amacı, öğrencilere tarımın önemini ve tarımsal üretim tekniklerini öğretmektir. Okul, kurulduğu günden bu yana tarım alanında eğitim veren öncü bir eğitim kurumu olmuştur.

Okulun Eğitim Programı

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu’nun eğitim programı, tarım alanında eğitim veren diğer ilkokullardan farklıdır. Okulda öğrencilere tarımın önemi, tarımsal üretim teknikleri, hayvancılık, ziraat ve gıda teknolojisi gibi konularda eğitim verilmektedir. Okulda ayrıca öğrencilere tarımsal üretimde kullanılan araç ve gereçler hakkında da eğitim verilmektedir.

Okulun Öğrencileri

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu’nda yaklaşık 500 öğrenci eğitim görmektedir. Öğrencilerin çoğu Polatlı ilçesindendir. Ancak okulda çevre ilçelerden gelen öğrenciler de bulunmaktadır. Okulda öğrencilere tarım alanında eğitim veren deneyimli öğretmenler tarafından eğitim verilmektedir.

Okulun Mezunları

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu’ndan mezun olan öğrenciler, tarım alanında çalışmaya devam etmektedirler. Mezunlar, tarım işletmelerinde, tarım kooperatiflerinde, tarım bakanlığında ve diğer tarım kuruluşlarında çalışmaktadırlar. Mezunlar ayrıca tarım alanında eğitim veren üniversitelere de devam etmektedirler.

Okulun Ödülleri

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu, tarım alanında eğitim veren öncü bir eğitim kurumu olması nedeniyle birçok ödül almıştır. Okul, 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Yılın En İyi İlkokulu” ödülüne layık görülmüştür. Okul ayrıca 2015 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Yılın En İyi Tarım İlkokulu” ödülüne layık görülmüştür.

Okulun İletişim Bilgileri

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu’nun adresi şu şekildedir:

Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu
Atatürk Bulvarı No: 100
Polatlı/Ankara

Okulun telefon numarası: 0312 521 21 21

Okulun web sitesi: www.polatlitarimilkokulu.edu.tr

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar

  • Polatlı Tarım İşletmesi İlkokulu’nun web sitesi: www.polatlitarimilkokulu.edu.tr
  • Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesi: www.meb.gov.tr
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi: www.tarimorman.gov.tr
  • Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesi: www.tarim.gov.tr/tigm
  • Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin web sitesi: www.tkkmb.org.tr

Yayımlandı

kategorisi