Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, tarım sektörünün ekonomik yönlerini inceleyen bir lisans programıdır. Bölüm, öğrencilere tarım sektörünün yapısı, işleyişi ve sorunları hakkında bilgi verir. Ayrıca, öğrencilere tarım politikaları, tarımsal pazarlama ve tarımsal finansman konularında da bilgi verilir.

Bölümün Amacı

Bölümün amacı, tarım sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Bölüm mezunları, tarım sektöründe yönetici, ekonomist, pazarlamacı, finansmancı ve danışman olarak çalışabilirler.

Bölümün Dersleri

Bölümde, tarım ekonomisi, tarım politikaları, tarımsal pazarlama, tarımsal finansman, tarımsal kalkınma ve tarımsal çevre ekonomisi gibi dersler verilmektedir.

Bölümün Öğretim Elemanları

Bölümde, tarım ekonomisi alanında uzmanlaşmış öğretim elemanları görev yapmaktadır. Öğretim elemanları, öğrencilere teorik ve uygulamalı bilgi kazandırmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadırlar.

Bölümün Laboratuvarları

Bölümde, tarım ekonomisi alanında araştırma yapmak için kullanılan laboratuvarlar bulunmaktadır. Laboratuvarlarda, öğrencilere tarım sektörünün ekonomik yönlerini inceleme fırsatı verilmektedir.

Bölümün Kütüphanesi

Bölümde, tarım ekonomisi alanında kitap, dergi ve makale gibi yayınların bulunduğu bir kütüphane bulunmaktadır. Kütüphane, öğrencilere araştırma yapmak için gerekli bilgi ve belgeleri sağlamaktadır.

Bölümün Öğrenci Kulüpleri

Bölümde, tarım ekonomisi alanına ilgi duyan öğrencilerin katılabileği çeşitli öğrenci kulüpleri bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri, öğrencilere tarım sektörü hakkında bilgi ve beceri kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler.

Bölümün Mezunları

Bölüm mezunları, tarım sektöründe yönetici, ekonomist, pazarlamacı, finansmancı ve danışman olarak çalışabilirler. Mezunlar, kamu kurumlarında, özel sektörde ve uluslararası kuruluşlarda görev alabilirler.

Bölümün İletişim Bilgileri

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Konya, Türkiye
Telefon: (0332) 223 32 00
E-posta: [email protected]

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi