Kripto Snapshot Nedir

Kripto Snapshot Nedir?

Kripto snapshot, belirli bir zamanda bir kripto para biriminin veya tokeninin sahiplerinin bir listesidir. Bu liste, genellikle bir airdrop veya hard fork gibi bir etkinlikten önce alınır. Snapshot, hangi adreslerin etkinliğe katılmaya hak kazandığını belirlemek için kullanılır.

Kripto Snapshot Nasıl Çalışır?

Kripto snapshot, belirli bir zamanda bir blok zincirindeki tüm hesapların bir kopyasını alarak oluşturulur. Bu kopya, daha sonra hangi adreslerin etkinliğe katılmaya hak kazandığını belirlemek için kullanılır.

Örneğin, bir airdrop için snapshot alındığında, o anda kripto para birimini veya tokeni tutan tüm adresler listeye eklenir. Daha sonra, airdrop’a katılmak için bu adreslere belirli bir miktarda kripto para birimi veya token gönderilir.

Kripto Snapshot’ın Faydaları

Kripto snapshot, airdrop ve hard fork gibi etkinliklerin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlar. Ayrıca, snapshot’lar kripto para birimlerinin ve tokenlerin dağıtımını izlemek için de kullanılabilir.

Kripto Snapshot’ın Dezavantajları

Kripto snapshot’lar, belirli bir zamanda bir blok zincirindeki tüm hesapların bir kopyasını aldıkları için gizlilik endişelerine yol açabilir. Ayrıca, snapshot’lar yalnızca o anda kripto para birimini veya tokeni tutan adresleri içerdiği için, daha sonra kripto para birimini veya tokeni satın alan kişiler etkinliğe katılmaya hak kazanamazlar.

Kripto Snapshot ile İlgili Faydalı Siteler

Kripto Snapshot ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi