Zeytin Şarkısı

Zeytin Şarkısı: Bir Aşk, Bir Hayat, Bir Ümit

Zeytin Şarkısı, 2015 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Erol Özlevi’nin yaptığı, senaryosunu ise Erol Özlevi ve Hakan Günday’ın birlikte yazdığı bir Türk dram filmidir. Film, Ege’nin küçük bir köyünde yaşayan ve zeytin ağaçlarına olan tutkusuyla tanınan Zeytin (Nurgül Yeşilçay) ile İstanbul’dan köye gelen ve Zeytin’e aşık olan Deniz’in (Sarp Levendoğlu) hikayesini anlatıyor.

Film, Zeytin’in zeytin ağaçlarına olan sevgisiyle başlıyor. Zeytin, zeytin ağaçlarını adeta kendi çocukları gibi görüyor ve onlara özenle bakıyor. Bir gün, İstanbul’dan köye gelen Deniz, Zeytin’in zeytin ağaçlarına olan sevgisine hayran kalıyor ve ona aşık oluyor. Zeytin de Deniz’e aşık oluyor, ancak aralarındaki aşk, Zeytin’in ailesi ve köy halkı tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Zeytin ve Deniz, aşklarını yaşamak için mücadele ediyorlar, ancak aralarındaki engeller çok büyük. Zeytin’in ailesi, Deniz’in şehirli olmasını ve Zeytin’e uygun bir eş olmadığını düşünüyor. Köy halkı da Zeytin ve Deniz’in aşkına karşı çıkıyor ve onları dışlıyor. Zeytin ve Deniz, tüm bu engellere rağmen aşklarını yaşamaya devam ediyorlar, ancak aralarındaki aşk, sonunda trajik bir şekilde sona eriyor.

Zeytin Şarkısı, aşk, hayat ve ümit üzerine dokunaklı bir hikaye. Film, Ege’nin muhteşem doğasında çekilmiş ve oyuncuların performansları oldukça başarılı. Zeytin Şarkısı, 2015 yılında Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı ve birçok ödüle aday gösterildi.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi