Tarkan Zeytin Gözlüm Sana Meylim Nedendir

Tarkan Zeytin Gözlüm Sana Meylim Nedendir: Konusu

Tarkan Zeytin Gözlüm Sana Meylim Nedendir, Tarkan’ın 1997 yılında çıkardığı Ölürüm Sana albümünde yer alan bir şarkıdır. Şarkı, Tarkan’ın bir kadına olan aşkını ve ona olan bağlılığını anlatmaktadır. Şarkının sözleri Sezen Aksu tarafından yazılmış, müziği ise Tarkan tarafından bestelenmiştir.

Şarkı, Tarkan’ın en sevilen şarkılarından biridir ve birçok kez coverlanmıştır. Şarkının klibi de oldukça popülerdir ve YouTube’da milyonlarca kez izlenmiştir.

Şarkının Konusu

Şarkı, Tarkan’ın bir kadına olan aşkını ve ona olan bağlılığını anlatmaktadır. Tarkan, şarkıda kadının zeytin gözlerine olan hayranlığını ve onunla geçirdiği güzel anları anlatmaktadır. Ayrıca, kadına olan aşkının ne kadar güçlü olduğunu ve onun için her şeyi yapabileceğini söylemektedir.

Şarkının Sözleri

Zeytin gözlüm sana meylim nedendir
Bilirim ki sen de bana meylisin
Aşkımızın ateşi hiç sönmesin
Sonsuza dek seninle olalım

(Nakarat)
Zeytin gözlüm, zeytin gözlüm
Sen benimsin, ben seninim
Ayrılmayalım birbirimizden
Ölene dek sevelim birbirimizi

Sen benimsin, ben seninim
Ayrılmayalım birbirimizden
Ölene dek sevelim birbirimizi

(Nakarat)
Zeytin gözlüm, zeytin gözlüm
Sen benimsin, ben seninim
Ayrılmayalım birbirimizden
Ölene dek sevelim birbirimizi

Şarkının Klibi

Şarkının klibi, Tarkan’ın bir kadına olan aşkını ve ona olan bağlılığını anlatan bir hikaye anlatmaktadır. Klipte, Tarkan kadını bir kafede görür ve ona aşık olur. Daha sonra, kadınla birlikte çeşitli yerlere giderler ve güzel anlar geçirirler. Klip, Tarkan’ın kadına olan aşkının ne kadar güçlü olduğunu ve onun için her şeyi yapabileceğini göstermektedir.

Şarkının Coverları

Şarkı, birçok kez coverlanmıştır. En bilinen coverlardan biri, Gülşen’in 2004 yılında çıkardığı Gülşen 2004 albümünde yer alan coverıdır. Ayrıca, şarkı Demet Akalın, Hande Yener ve Ajda Pekkan gibi birçok ünlü şarkıcı tarafından da coverlanmıştır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi