Siyah Ze

Siyah Ze: Konusu ve İncelemesi

Siyah Ze, 2018 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven’in yaptığı bir dram filmidir. Film, 1970’li yıllarda Türkiye’de yaşanan siyasi ve toplumsal olayları konu almaktadır.

Film, 1970 yılında İstanbul’da başlar. Genç bir kadın olan Aylin (Merve Dizdar), üniversite öğrencisidir ve siyasi aktivitelerde bulunmaktadır. Bir gün, Aylin’in erkek arkadaşı olan Cemal (Kubilay Aka), polis tarafından gözaltına alınır. Aylin, Cemal’i kurtarmak için mücadele etmeye başlar.

Aylin, Cemal’i kurtarmak için öncelikle avukatlarla görüşür. Ancak, avukatlar Cemal’in durumunun çok zor olduğunu ve onu kurtarmanın imkansız olduğunu söylerler. Aylin, bunun üzerine Cemal’i kurtarmak için kendi başına harekete geçmeye karar verir.

Aylin, Cemal’i kurtarmak için öncelikle onun nerede tutulduğunu öğrenmeye çalışır. Bunun için, polis karakollarına ve hapishanelere gider. Ancak, kimse Aylin’e Cemal’in nerede olduğunu söylemez. Aylin, bunun üzerine Cemal’i aramaya başlar.

Aylin, Cemal’i aramak için öncelikle onun arkadaşlarıyla görüşür. Ancak, Cemal’in arkadaşları da onun nerede olduğunu bilmezler. Aylin, bunun üzerine Cemal’in ailesiyle görüşür. Ancak, Cemal’in ailesi de onun nerede olduğunu bilmezler.

Aylin, Cemal’i aramaktan vazgeçmez ve onu bulmaya çalışmaya devam eder. Sonunda, Aylin Cemal’i bulur. Ancak, Cemal çok kötü durumdadır. Cemal, işkence görmüştür ve çok hasta olmuştur.

Aylin, Cemal’i hastaneye kaldırır ve onun iyileşmesi için mücadele etmeye başlar. Ancak, Cemal’in durumu çok ağırdır ve sonunda ölür. Aylin, Cemal’in ölümünden sonra çok üzülür ve onun yasını tutar.

Siyah Ze, 1970’li yıllarda Türkiye’de yaşanan siyasi ve toplumsal olayları konu alan bir dram filmidir. Film, Aylin adlı genç bir kadının erkek arkadaşı Cemal’i kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Film, dönemin siyasi ve toplumsal atmosferini başarılı bir şekilde yansıtmaktadır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi