Tavşan Kalbi Zeytin

Tavşan Kalbi Zeytin: Konusu ve İncelemesi

Tavşan Kalbi Zeytin, 2009 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Kubilay Tunçer’in yaptığı bir Türk dram filmidir. Film, aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, 1960’lı yıllarda İstanbul’da yaşayan genç bir adamın hikayesini anlatıyor.

Konusu

Film, 1960’lı yıllarda İstanbul’da yaşayan genç bir adam olan Ferit’in hikayesini anlatıyor. Ferit, üniversite öğrencisidir ve aynı zamanda bir gazetede çalışmaktadır. Bir gün, Ferit gazete için bir röportaj yapmak üzere bir geneleve gider. Genelevde, Ferit genç bir kadın olan Ayşe ile tanışır. Ayşe, Ferit’e hayat hikayesini anlatır. Ayşe, küçük yaşta ailesi tarafından geneleve satılmıştır. Genelevde, Ayşe birçok zorluk çekmiştir. Ancak, Ayşe güçlü bir kadın olmuştur ve genelevden kurtulmayı başarmıştır.

Ferit, Ayşe’nin hikayesinden çok etkilenir. Ferit, Ayşe’ye yardım etmek ister. Ferit, Ayşe’yi genelevden kurtarmak için bir plan yapar. Ferit, Ayşe’yi genelevden kaçırır ve onu evine götürür. Ayşe, Ferit’in evinde yeni bir hayata başlar. Ayşe, okula gider ve bir iş bulur. Ayşe, Ferit’in sayesinde mutlu bir hayat sürmeye başlar.

İnceleme

Tavşan Kalbi Zeytin, çok etkileyici bir filmdir. Film, 1960’lı yıllarda İstanbul’da yaşayan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Film, çok gerçekçi bir şekilde çekilmiştir. Filmdeki oyunculuklar çok başarılıdır. Film, izleyiciyi çok etkilemektedir.

Tavşan Kalbi Zeytin, birçok ödül kazanmıştır. Film, 2009 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştır. Film, aynı zamanda 2010 yılında İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştır.

Tavşan Kalbi Zeytin ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi