Selahattin Içli Zeytin Gözlüm

Selahattin İçli Zeytin Gözlüm: Bir Aşk Hikayesi

Selahattin İçli Zeytin Gözlüm, 1970 yılında yayınlanan ve büyük bir ilgi gören bir Türk filmi. Film, Selahattin ve Zeytin adlı iki gencin aşk hikayesini anlatıyor. Selahattin, küçük bir kasabada yaşayan genç bir adamdır. Zeytin ise, İstanbul’dan kasabaya gelen güzel bir kızdır. İki genç ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar, ancak aşkları birçok engele takılır.

Selahattin’in ailesi, Zeytin’in şehirli ve eğitimli bir kız olması nedeniyle onu uygun bir gelin olarak görmezler. Zeytin’in ailesi de, Selahattin’in fakir ve köylü bir genç olması nedeniyle onu uygun bir damat olarak görmezler. İki genç, ailelerinin baskılarına rağmen aşklarını yaşamaya çalışırlar, ancak sonunda ayrılmak zorunda kalırlar.

Selahattin, Zeytin’i unutamaz ve onu geri kazanmak için İstanbul’a gider. Zeytin, Selahattin’i gördüğünde çok mutlu olur, ancak ailesinin baskısı nedeniyle onunla birlikte olamaz. Selahattin, Zeytin’i ikna etmeye çalışır, ancak başarılı olamaz. Sonunda, Selahattin kasabasına geri döner ve Zeytin’i bir daha asla göremez.

Selahattin İçli Zeytin Gözlüm, iki gencin aşk hikayesini anlatan dokunaklı bir filmdir. Film, aşkın her türlü engele rağmen yaşanabileceğini göstermektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi