1.12 2

1.12 2: Bir Zamanlar Çukurova’nın Hikayesi

1.12 2, 2018 yılında yayınlanmaya başlayan ve günümüzde de devam eden bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, 1970’li yıllarda Çukurova’da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Dizi, başrollerini Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek ve Uğur Güneş’in paylaştığı bir oyuncu kadrosuna sahiptir.

Dizi, Çukurova’nın zengin toprak sahibi Yaman ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Ailenin reisi Adnan Yaman (Murat Ünalmış), güçlü ve otoriter bir adamdır. Eşi Züleyha Yaman (Vahide Perçin), güzel ve zarif bir kadındır. Çiftin iki çocuğu vardır: Yılmaz Yaman (Uğur Güneş) ve Müjgan Yaman (Hilal Altınbilek).

Yılmaz, Yaman ailesinin en büyük çocuğudur. Babasının izinden giderek çiftçilik yapmaktadır. Müjgan ise, Yaman ailesinin en küçük çocuğudur. Güzel ve eğitimli bir genç kızdır.

Dizi, Yılmaz ve Müjgan’ın aşk hikayesiyle başlar. Ancak, çiftin aşkı, Yaman ailesinin onayını almaz. Adnan Yaman, Yılmaz’ın çiftçilikle uğraşmasını istemez. Müjgan’ın ise, Yılmaz gibi bir adamla evlenmesini istemez.

Yılmaz ve Müjgan, ailelerinin baskısına rağmen aşklarını yaşamaya devam ederler. Ancak, çiftin aşkı, birçok zorlukla karşılaşır. Yılmaz, Adnan Yaman’ın düşmanı Fekeli (Tamer Levent) tarafından kaçırılır. Müjgan ise, Adnan Yaman’ın oğlu Demir Yaman (Murat Ünalmış) tarafından tecavüze uğrar.

Yılmaz ve Müjgan, yaşadıkları zorluklara rağmen aşklarını korumayı başarırlar. Çift, sonunda evlenir ve mutlu bir hayat sürerler.

1.12 2, Türk televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden biridir. Dizi, yayınlandığı dönemde büyük bir ilgi görmüştür. Dizi, birçok ödül kazanmıştır.

1.12 2’nin resmi web sitesi: https://www.atv.com.tr/bir-zamanlar-cukurova

1.12 2’nin IMDb sayfası: https://www.imdb.com/title/tt8346342/

1.12 2’nin Wikipedia sayfası: https://tr.wikipedia.org/wiki/Bir_Zamanlar_%C3%87ukurova_(dizi)


Yayımlandı

kategorisi