Zemi Anguilla

Zemi Anguilla: Karayipler’in Gizemli Kayıp Adası

Zemi Anguilla, Karayipler’de bulunan ve 16. yüzyılda kaybolduğu düşünülen gizemli bir adadır. Ada, ilk olarak 1502 yılında Kristof Kolomb tarafından keşfedildi ve “Tierra de Anguila” (Yılan Balığı Ülkesi) olarak adlandırıldı. Kolomb, adanın yerli halkı olan Arawaklar tarafından karşılandı ve onlar adaya “Zemi” adını verdiler.

Zemi Anguilla, 16. yüzyılda İspanyol kolonizatörler tarafından işgal edildi ve yerli halkı köleleştirildi. Ada, daha sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından da işgal edildi ve sonunda 17. yüzyılda terk edildi.

Zemi Anguilla’nın kaybolması, yüzyıllardır birçok spekülasyona konu oldu. Bazıları, adanın bir deprem veya tsunami tarafından yok edildiğini iddia ederken, diğerleri ise adanın korsanlar tarafından yağmalandığını ve terk edildiğini düşünüyor.

2010 yılında, bir grup araştırmacı Zemi Anguilla’yı bulduğunu iddia etti. Araştırmacılar, adanın günümüzde Turks ve Caicos Adaları’nın bir parçası olan Büyük Inagua Adası olduğunu öne sürdüler. Ancak, bu iddia birçok bilim insanı tarafından tartışmalı bulundu.

Zemi Anguilla’nın kaybolması, hala çözülmemiş bir gizemdir. Adanın kaderi, gelecekteki araştırmaların konusu olmaya devam edecektir.

Zemi Anguilla ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi