Küp Şeker Nasıl Yapılır

Küpler Şeker Nasıl Yapılır?

Küpler şeker, şeker kamışı veya şeker pancarından elde edilen sakarozun rafine edilmesiyle üretilir. Şeker üretim süreci, şeker kamışı veya şeker pancarının hasat edilmesiyle başlar. Hasat edilen şeker kamışı veya şeker pancarı, fabrikaya getirilir ve burada temizlenir ve parçalanır. Daha sonra, parçalanan şeker kamışı veya şeker pancarı, su ile karıştırılır ve ezilir. Elde edilen karışım, filtrelenir ve şeker suyu elde edilir.

Şeker suyu, daha sonra, kireç sütü ile işlenir. Kireç sütü, şeker suyunun pH’ını yükseltir ve böylece şeker suyunun içindeki safsızlıkların çökelmesini sağlar. Çökelen safsızlıklar, filtrelenir ve şeker suyu arıtılır.

Arıtılmış şeker suyu, daha sonra, buharlaştırılır. Buharlaştırma işlemi, şeker suyunun içindeki suyun buharlaştırılmasıdır. Buharlaştırma işlemi, şeker suyunun yoğunluğunu arttırır.

Yoğunlaştırılmış şeker suyu, daha sonra, kristalleştirilir. Kristalleştirme işlemi, şeker suyunun içindeki sakarozun kristalleşmesidir. Kristalleştirme işlemi, şeker suyunun soğutulmasıyla gerçekleştirilir.

Kristalleşen şeker, daha sonra, santrifüjlenir. Santrifüjleme işlemi, şeker kristallerinin şeker suyunun içinden ayrılmasıdır. Santrifüjleme işlemi, şeker kristallerinin yüksek hızda döndürülmesiyle gerçekleştirilir.

Santrifüjlenen şeker kristalleri, daha sonra, kurutulur. Kurutma işlemi, şeker kristallerinin içindeki suyun buharlaştırılmasıdır. Kurutma işlemi, şeker kristallerinin sıcak hava ile üflenmesiyle gerçekleştirilir.

Kurutulan şeker kristalleri, daha sonra, öğütülür. Öğütme işlemi, şeker kristallerinin küçük parçalara ayrılmasıdır. Öğütme işlemi, şeker kristallerinin bir değirmende öğütülmesiyle gerçekleştirilir.

Öğütülen şeker kristalleri, daha sonra, paketlenir. Paketleme işlemi, şeker kristallerinin torbalara veya kutulara konulmasıdır. Paketleme işlemi, şeker kristallerinin bir paketleme makinesinde paketlenmesiyle gerçekleştirilir.

Küpler Şeker Üretimi Hakkında Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi