Zeytin Yetişen Iller

Zeytin Yetişen İller

Zeytin, Akdeniz ikliminin vazgeçilmez bir meyvesidir. Türkiye, dünyanın en büyük zeytin üreticilerinden biridir. Ülkemizde zeytin yetiştiriciliği, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi, Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezidir. Bölgede, Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla illeri başta olmak üzere birçok ilde zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ege Bölgesi’nde yetiştirilen zeytinler, genellikle sofralık zeytin olarak tüketilmektedir.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi’nde de zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bölgede, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ illeri başta olmak üzere birçok ilde zeytin yetiştirilmektedir. Marmara Bölgesi’nde yetiştirilen zeytinler, genellikle yağlık zeytin olarak kullanılmaktadır.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nde de zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bölgede, Adana, Antalya, Hatay, Mersin ve Osmaniye illeri başta olmak üzere birçok ilde zeytin yetiştirilmektedir. Akdeniz Bölgesi’nde yetiştirilen zeytinler, genellikle sofralık zeytin olarak tüketilmektedir.

Zeytin Yetiştiriciliği Hakkında Faydalı Siteler

Zeytin Yetiştiriciliği Hakkında Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi