Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Zemin Etüdü Formatı 2019

ZEMİN EŞÜDÜ

ZEMİN EŞÜDÜ, bir inşaat projesi için inşaat alanını ve çevresini oluşturan zaminin özelliklerini ve özelliklerini inceleyen bir çalışmadır. Bu çalışma, inşaat projesi için uygun bir temel tasarımını ve inşaat sırasında karşılaşılabilecek sorunları öngörmeyi amaçlar.

ZEMİN EŞÜDÜ, inşaat projesi için gerekli verilerin toplanması ve analiz edilmesiyle yapılır. Bu veriler, zaminin jeolojik özellikleri, zaminin taşıma kapasitesi, zaminin su seviyesi ve zaminin eğimi hakkında bilgiler içerir.

ZEMİN EŞÜDÜ, inşaat projesi için uygun bir temel tasarımını yapmak için kullanılır. Temel tasarımında, zaminin özellikleri ve inşaat projesi için gerekli yükler dikkate alınır. Temel tasarımında, zaminin taşıma kapasitesi, zaminin su seviyesi ve zaminin eğimi hakkında bilgiler kullanılır.

ZEMİN EŞÜDÜ, inşaat sırasında karşılaşılabilecek sorunları öngörmek için de kullanılır. Bu sorunlar, zaminin çökmmesi, zaminin kaymasının ve zaminin su basmasının içerir. ZEMİN EŞÜDÜ, bu sorunları öngörerek, inşaat sırasında gerekli Önlemleri almak için kullanılır.

ZEMİN EŞÜDÜ KONUSUNDA FAYDALI SİTELER


Yayımlandı

kategorisi