2 Abdülhamit Filmi Yandan Fotoğraf

II. Abdulhamid Dair Filmi

II. Abdulhamid Dair Filmi, 1994 yılında yayınlanan ve aynı adlı romandan uyarlanan bir Türk televizyon filmidir. Film, II. Abdulhamid’in son günlerini ve sürgün hayatını konu almaktadır.

Filmin konusu kısaca şöyledir:

II. Abdulhamid, 31 Mart Vak’asından sonra tahttan indirilerek Selanik’e sürgüne gönderilir. Sürgünde, eski sadıklarından birkaçasıyla ve kızı Ayşe Sultan’la beraber sade bir hayat sürer. Ancak sürgünü sırasında dahi suikast tehditleri altında kalır.

Filmin yönetmenliğini Halit Refiğ üstlenmiştir. Başrollerde Halil Ergün (II. Abdulhamid), Emel Özgazi (Hatice), Aytaç Arman (Sait Paşa) ve Erol Keskin (İsmail Cem) oynamaktadır.

II. Abdulhamid: Sanayiye ve Modernleşmeye Yön

II. Abdulhamid: Sanayiye ve Modernleşmeye Yön, 2017 yılında yayınlanan bir belgesel filmdir. Film, II. Abdulhamid dönemindeki sanayi ve modernleşme çabalarını konu almaktadır.

Filmin konusu kısaca şöyledir:

II. Abdulhamid, Osmanlı Devleti’ni modernleştirmek ve sanayileştirmek için büyük çaba sarf etmiştir. Bu dönemde demiryolları, fabrikalar ve okullar inşa edilmiştir. Film, bu çabaların arkasındaki nedenleri ve sonuçlarını incelemektedir.

Filmin yönetmenliğini Erhan Erkırıcı üstlenmiştir. Belgesel filmde uzman akademisyenlerin görüşleri de aktarılmaktadır.

İlgili Web Siteleri ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi