Alexandra Daddario Fotoğraf

Alexandra Daddario, 16 Mart 1986’da New York’ta doğan Amerikalı bir aktris. En çok Percy Jackson serisindeki Annabeth Chase, True Detective’deki Lisa Tragnetti ve Baywatch’taki Summer Quinn rolleriyle tanınır.

Daddario, kariyerine 2002 yılında All My Children adlı pembe dizide küçük bir rolle başladı. Daha sonra Law & Order, CSI: Miami ve Numb3rs gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2009 yılında Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief filminde Annabeth Chase rolüyle ilk büyük rolünü aldı. Bu rolü 2013 yılında çıkan devam filmi Percy Jackson: Sea of Monsters’da tekrarladı.

Daddario, 2014 yılında True Detective’in ikinci sezonunda Lisa Tragnetti rolüyle büyük beğeni topladı. Bu rolüyle Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi. 2017 yılında Baywatch filminde Summer Quinn rolüyle başrol oynadı.

Daddario, ayrıca When We First Met (2018), Can You Keep a Secret? (2019) ve Lost Girls & Love Hotels (2020) gibi filmlerde rol aldı. 2021 yılında The White Lotus dizisinde Rachel Patton rolüyle başrol oynadı. Bu rolüyle Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu – Mini Dizi veya Televizyon Filmi dalında aday gösterildi.

Daddario, güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle tanınır. Ayrıca sosyal medyada oldukça aktiftir ve Instagram’da 22 milyondan fazla takipçisi bulunmaktadır.

Alexandra Daddario ile ilgili faydalı siteler:

  • Alexandra Daddario’nun resmi web sitesi: https://www.alexandradaddario.com/
  • Alexandra Daddario’nun IMDb sayfası: https://www.imdb.com/name/nm1605124/
  • Alexandra Daddario’nun Instagram sayfası: https://www.instagram.com/alexandradaddario/
  • Alexandra Daddario’nun Twitter sayfası: https://twitter.com/AADaddario

Yayımlandı

kategorisi