Antalya Merkezde Fotoğraf Çekilecek Yerler

Antalya Merkezde Fotoğraf Çekilecek Yerler

Antalya, Türkiye’nin en popüler turistik yerlerinden biridir ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Şehir, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve canlı gece hayatıyla ünlüdür. Antalya’da fotoğraf çekilecek yerler ise saymakla bitmez.

1. Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir ve şehrin tarihi dokusunu en iyi şekilde yansıtan yerlerden biridir. Dar sokakları, tarihi yapıları ve hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu olan Kaleiçi, fotoğraf çekmek için harika bir yerdir.

2. Düden Şelalesi

Düden Şelalesi, Antalya’nın en ünlü doğal güzelliklerinden biridir. Şelale, 40 metre yükseklikten dökülmektedir ve muhteşem bir manzara sunmaktadır. Düden Şelalesi’nin çevresinde yürüyüş parkurları ve piknik alanları bulunmaktadır.

3. Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, Antalya’nın bir diğer ünlü doğal güzelliğidir. Şelale, 2 metre yükseklikten dökülmektedir ve yine muhteşem bir manzara sunmaktadır. Manavgat Şelalesi’nin çevresinde de yürüyüş parkurları ve piknik alanları bulunmaktadır.

4. Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti, Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biridir. Kent, MÖ 3. yüzyılda kurulmuştur ve günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Termessos Antik Kenti’nde tiyatro, tapınak, agora ve nekropol gibi yapılar bulunmaktadır.

5. Aspendos Antik Kenti

Aspendos Antik Kenti, Antalya’nın bir diğer önemli antik kentlerinden biridir. Kent, MÖ 5. yüzyılda kurulmuştur ve günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Aspendos Antik Kenti’nde tiyatro, stadyum, agora ve nekropol gibi yapılar bulunmaktadır.

6. Perge Antik Kenti

Perge Antik Kenti, Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biridir. Kent, MÖ 7. yüzyılda kurulmuştur ve günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Perge Antik Kenti’nde tiyatro, stadyum, agora ve nekropol gibi yapılar bulunmaktadır.

7. Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti, Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biridir. Kent, MÖ 7. yüzyılda kurulmuştur ve günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Olympos Antik Kenti’nde tiyatro, stadyum, agora ve nekropol gibi yapılar bulunmaktadır.

8. Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti, Antalya’nın en önemli antik kentlerinden biridir. Kent, MÖ 7. yüzyılda kurulmuştur ve günümüze kadar çok iyi korunmuştur. Phaselis Antik Kenti’nde tiyatro, stadyum, agora ve nekropol gibi yapılar bulunmaktadır.

9. Alanya Kalesi

Alanya Kalesi, Antalya’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. Kale, 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Alanya Kalesi, muhteşem manzarasıyla fotoğraf çekmek için harika bir yerdir.

10. Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Antalya’nın en güzel plajlarından biridir. Plaj, turkuaz rengi denizi ve bembeyaz kumlarıyla ünlüdür. Kaputaş Plajı, fotoğraf çekmek için harika bir yerdir.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi