Battal Boy Fotoğraf Yapıştır

Battal Boy, 1972 yapımı Türk aksiyon filmi. Başrollerini Cüneyt Arkın, Filiz Akın ve Erol Taş paylaşmaktadır. Film, Battal Gazi’nin hayatını konu almaktadır.

Battal Boy, 1970’li yılların en çok izlenen Türk filmlerinden biri olmuştur. Film, Cüneyt Arkın’ın aksiyon filmlerindeki başarısını pekiştirmiş ve onu Türk sinemasının en önemli isimlerinden biri haline getirmiştir.

Filmin konusu, Battal Gazi’nin Bizanslılara karşı verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Battal Gazi, Bizanslıların zulmüne karşı ayaklanan bir Türk beyidir. Bizanslılar, Battal Gazi’yi yakalamak için birçok kez girişimde bulunurlar, ancak Battal Gazi her seferinde onları yenmeyi başarır.

Battal Boy, aksiyon sahneleriyle dolu bir filmdir. Filmde, kılıç dövüşleri, atlı kovalamacalar ve savaş sahneleri yer almaktadır. Filmin yönetmeni Natuk Baytan, aksiyon sahnelerini çok iyi çekmiş ve izleyicilere heyecanlı bir seyir zevki sunmuştur.

Battal Boy, Türk sinemasının klasiklerinden biridir. Film, aksiyon sahneleriyle, oyunculuklarıyla ve konusuyla izleyicileri etkilemeyi başarmıştır. Battal Boy, Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi