Denizbank Volleyball Champions League Men Round 2017

DenizBank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi 2017: Heyecanlı Bir Sezonun Özeti

DenizBank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi, Avrupa’nın en prestijli voleybol kulüp turnuvasıdır. 2017 sezonu, 20 Ekim 2016’da başladı ve 29 Nisan 2017’de sona erdi. Turnuvaya 24 takım katıldı ve heyecan verici maçlara sahne oldu.

Grup Aşaması

Turnuva, altı gruptan oluşan bir grup aşamasıyla başladı. Her grupta dört takım yer aldı ve takımlar birbirleriyle ikişer maç oynadı. Grup birincileri ve ikincileri, ikinci tura yükseldi.

Grup A’da İtalyan takımı Sir Safety Perugia, Polonyalı takım Asseco Resovia, Alman takımı Berlin Recycling Volleys ve Fransız takımı Chaumont Volley-Ball 52 yer aldı. Perugia, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle grubu birinci sırada tamamladı. Resovia, dört galibiyet ve iki mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup B’de Rus takımı Zenit Kazan, İtalyan takımı Cucine Lube Civitanova, Belçika takımı Knack Roeselare ve Sırp takımı Vojvodina Novi Sad yer aldı. Kazan, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Civitanova, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup C’de Polonyalı takım Zaksa Kędzierzyn-Koźle, İtalyan takımı Trentino Volley, Fransız takımı Paris Volley ve Alman takımı VfB Friedrichshafen yer aldı. Kędzierzyn-Koźle, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Trentino, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup D’de İtalyan takımı Modena Volley, Rus takımı Lokomotiv Novosibirsk, Belçika takımı Maaseik ve Sırp takımı Crvena Zvezda yer aldı. Modena, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Novosibirsk, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup E’de Rus takımı Belogorie Belgorod, İtalyan takımı Lube Macerata, Fransız takımı Tours VB ve Alman takımı Düren yer aldı. Belgorod, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Macerata, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup F’de Polonyalı takım PGE Skra Bełchatów, İtalyan takımı Calzedonia Verona, Fransız takımı Montpellier UC ve Alman takımı SVG Lüneburg yer aldı. Bełchatów, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Verona, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

İkinci Tur

Grup aşamasından yükselen 12 takım, ikinci tura yükseldi. Takımlar, dört gruptan oluşan iki gruba ayrıldı. Her grupta altı takım yer aldı ve takımlar birbirleriyle ikişer maç oynadı. Grup birincileri ve ikincileri, çeyrek finale yükseldi.

Grup G’de Sir Safety Perugia, Asseco Resovia, Zaksa Kędzierzyn-Koźle, PGE Skra Bełchatów, Calzedonia Verona ve SVG Lüneburg yer aldı. Perugia, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle grubu lider tamamladı. Resovia, dört galibiyet ve iki mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup H’de Zenit Kazan, Cucine Lube Civitanova, Trentino Volley, Modena Volley, Lube Macerata ve Montpellier UC yer aldı. Kazan, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Civitanova, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup I’de Belogorie Belgorod, Lokomotiv Novosibirsk, Paris Volley, VfB Friedrichshafen, Knack Roeselare ve Vojvodina Novi Sad yer aldı. Belgorod, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Novosibirsk, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Grup J’de Berlin Recycling Volleys, Chaumont Volley-Ball 52, Düren, Maaseik, Crvena Zvezda ve Tours VB yer aldı. Berlin, altı galibiyetle grubu lider tamamladı. Chaumont, beş galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci oldu.

Çeyrek Final

İkinci turdan yükselen sekiz takım, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçları, tek maçlı eleme usulüyle oynandı.

Sir Safety Perugia, Montpellier UC’yi 3-0 yendi. Zenit Kazan, PGE Skra Bełchatów’u 3-1 yendi. Belogorie Belgorod, Chaumont Volley-Ball 52’yi 3-0 yendi. Cucine Lube Civitanova, Asseco Resovia’yı 3-2 yendi.

Yarı Final

Yarı final maçları, tek maçlı eleme usulüyle oynandı.

Sir Safety Perugia, Belogorie Belgorod’u 3-1 yendi. Zenit Kazan, Cucine Lube Civitanova’yı 3-0 yendi.

Final

Final maçı, 29 Nisan 2017’de Roma’daki PalaLottomatica’da oynandı.

Zenit Kazan, Sir Safety Perugia’yı 3-0 (25-23, 25-21, 25-23) yenerek DenizBank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi 2017 şampiyonu oldu.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi