KPSS Sağlık Önlisans Atama Puanları
KPSS, kamu personel alımı için ÖSYM tarafından her yıl yapılan bir sınavdır. Bu sınavda başarılı olan adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilmeye hak kazanırlar. Sağlık Bakanlığı, KPSS’de başarılı olan adaylardan sözleşmeli sağlık personeli alımı yapar.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, adayların önlisans, lisans veya lise mezunu olmaları gerekmektedir. Önlisans mezunları için KPSS-P93 puanı, lisans mezunları için KPSS-P3 puanı, lise mezunları için ise KPSS-P94 puanı esas alınır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, her yıl farklı kontenjanlar açılmaktadır. Bu kontenjanlar, sağlık teknikeri, sağlık memuru, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, röntgen teknisyeni, tıbbi sekreter, laborant, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı gibi farklı branşlarda açılmaktadır.
2023 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, toplam 30 bin 1183 kontenjan açılmıştır. Bu kontenjanların 29 bin 999’u önlisans, 1183’ü lisans mezunları için açılmıştır.
2023 yılında yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, önlisans mezunları için en düşük KPSS puanı 77,680, en yüksek KPSS puanı ise 89,37631 olmuştur. En düşük KPSS puanı, acil tıp teknisyeni branşı için, en yüksek KPSS puanı ise anestezi teknikeri branşı için alınmıştır.
2023 yılında yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, önlisans mezunları için en düşük KPSS puanı alan branşlar şunlardır:
- Acil tıp teknisyeni (77,680)
- Hasta kabul ve kayıt (78,237)
- Diş protez teknisyeni (78,589)
- Laborant (78,777)
- Hemşire yardımcısı (78,864)
2023 yılında yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, önlisans mezunları için en yüksek KPSS puanı alan branşlar şunlardır:
- Anestezi teknikeri (89,37631)
- Röntgen teknisyeni (88,9877)
- Laborant (88,457)
- Tıbbi sekreter (88,386)
- Ebe (88,315)
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, adayların KPSS puanı ile birlikte tercih ettikleri kadronun niteliklerine göre aldıkları puanlar da göz önünde bulundurulur. Bu nedenle, adayların KPSS puanlarının yanı sıra, tercih edecekleri kadronun niteliklerini de dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, adayların KPSS puanları ile birlikte tercih ettikleri kadronun il ve ilçesine göre de kontenjanlar ayrılmaktadır. Bu nedenle, adayların tercih edecekleri kadronun il ve ilçesini de dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, adayların KPSS puanları ile birlikte mülakat sonuçları da göz önünde bulundurulur. Mülakat sonuçları, adayların sözlü ve uygulamalı sınavda gösterdikleri performansa göre belirlenir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında, adayların KPSS puanları ile birlikte tercih ettikleri kadronun niteliklerine göre aldıkları puanlar, tercih ettikleri kadronun il ve ilçesi, mülakat sonuçları gibi faktörler göz önünde bulundurularak yerleştirmeler yapılır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında adayların dikkat etmesi gereken bazı hususlar şunlardır:
- Adaylar, KPSS’de başarılı olmak için gerekli hazırlıkları yapmaları gerekmektedir.
- Adaylar, tercih edecekleri kadronun niteliklerini dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
- Adaylar, tercih edecekleri kadronun il ve ilçesini dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
- Adaylar, mülakatlara hazırlanmaları gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli alımında adaylara sunulan bazı imkanlar şunlardır:
- Sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilen adaylara, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel statüsü verilir.
- Sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilen adaylara, 6