Sevap Ve Günahları Tartan Terazinin Adı

Sevap ve Günahları Tartan Terazinin Adı: Mizan

Mizan, İslam dininde ahirette insanların amellerinin tartıldığı teraziye verilen isimdir. Mizan, insanların dünyada yaptıkları iyi ve kötü işlerin karşılığını adil bir şekilde belirlemek için kullanılır. Mizan, Allah tarafından yaratılmış ve ahirette insanların amellerini tartmakla görevlendirilmiştir.

Mizan, Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette geçmektedir. Bu ayetlerden bazıları şunlardır:

  • “O gün, adalet terazileri kurulur ve hiç kimseye zerre kadar zulmedilmez. Amelleri ne kadar küçük olursa olsun, hepsi ortaya konur.” (Enbiya Suresi, 47)
  • “O gün, insanlar amellerine göre çağrılırlar. Kimin iyiliği ağır basarsa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir. Kimin de kötülüğü ağır basarsa, işte onlar hüsrana uğrayanlardır.” (Zilzal Suresi, 7-8)
  • “O gün, mizan gerçeğe uygun olarak kurulur. Kimin tartıları ağır basarsa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir. Kimin tartıları hafif gelirse, işte onlar, kendilerine zulmettikleri için hüsrana uğrayanlardır.” (A’raf Suresi, 8-9)

Mizan, insanların amellerini tartarken, sadece iyi ve kötü işleri değil, aynı zamanda bu işlerin niyetlerini de dikkate alır. Yani, bir kişi iyi bir iş yapmış olsa bile, eğer niyeti kötü ise, bu işin karşılığını alamaz. Aynı şekilde, bir kişi kötü bir iş yapmış olsa bile, eğer niyeti iyi ise, bu işin cezasını çekmez.

Mizan, insanların amellerini tartarken, çok hassas bir şekilde çalışır. Zerre kadar bile olsa, bir kişinin iyiliği veya kötülüğü tartıda ortaya çıkar. Bu nedenle, insanlar dünyada yaptıkları her işin hesabını ahirette vereceklerini bilmeli ve buna göre hareket etmelidirler.

Mizan ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi